1/2 dużego arbuza lub dyni
50 grzybków marynowanych
50 suszonych śliwek
70 kawałków papryki np.(kwadraciki )
70 plastrów ogórka konserwowego
70 kawałków szynki (np. kwadracików)
3 oliwki na nos i oczy
20 dag sera żółtego
1 gruszka
ok. 60 patyczków na szaszłyki
ok. 20 małych wykałaczek
1.Gruszkę za pomocą patyczka mocujemy u podstawy arbuza . oczy mocujemy za pomocą małych wykałaczek , ale radze połamać ,je na pół.
Na duże szaszłyki nakłuwamy przygotowane pyszności: grzybki, paprykę, szynkę ser, ,śliwkę, ogórek, kolejność dowolna. i wkuwamy w jeża. Przy pyszczku i na dole jeża wbijamy male koreczki , zrobione z małych wykałaczek . nogi zrobiłam z arbuza.
Porady
można użyć innych warzyw , zamiast szynki pokroić kabanosy lub zrobić wegetariański bez wędlinki. można także zrobić go w mniejszej wersji.
Komentarze