• 40 min

na dziecięce imprezy i nie tylko

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 dużego arbuza lub dyni
    50 grzybków marynowanych
    50 suszonych śliwek
    70 kawałków papryki np.(kwadraciki )
    70 plastrów ogórka konserwowego
    70 kawałków szynki (np. kwadracików)
    3 oliwki na nos i oczy
    20 dag sera żółtego
    1 gruszka
    ok. 60 patyczków na szaszłyki
    ok. 20 małych wykałaczek
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę za pomocą patyczka mocujemy u podstawy arbuza . oczy mocujemy za pomocą małych wykałaczek , ale radze połamać ,je na pół.
    Na duże szaszłyki nakłuwamy przygotowane pyszności: grzybki, paprykę, szynkę ser, ,śliwkę, ogórek, kolejność dowolna. i wkuwamy w jeża. Przy pyszczku i na dole jeża wbijamy male koreczki , zrobione z małych wykałaczek . nogi zrobiłam z arbuza.

Porady

można użyć innych warzyw , zamiast szynki pokroić kabanosy lub zrobić wegetariański bez wędlinki. można także zrobić go w mniejszej wersji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować