Jajka z majonezem i szczypiorkiem

4.48 (179 ocen)

  • 20 min

eleganckie i kolorowe

  • 20 min

Składniki:

  • jajka 13 szt
    majonez
    szczypiorek drobny
    rzodkiewka 2 szt
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka z majonezem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół, solimy i posypujemy pieprzem. Na każdą połówkę kładziemy małą łyżeczkę majonezu, posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem i ozdabiamy rzodkiewką. Na środku specjalnego talerza do jajek robimy ozdobę z jajka i sałaty.

    Bardzo prosta potrawa lecz sposób podania sprawia, że mamy na nią większą ochotkę niż na niedbale ułożone jajka na zwykłym talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować