Jajka faszerowane łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    100 g wędzonego łososia
    100 g serka śmietankowego Philadelphia
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
    1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka po ugotowaniu na twardo, obrałem, przekroiłem na pół i wyjąłem żółtka. Łososia pokroiłem na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobniłem widelcem. Serek wymieszałem z majonezem i szczypiorkiem, dodałem żółtka i łososia, wymieszałem. Farszem napełniłem wydrążone biała, oprószyłem mieloną papryką i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować