jajecznica z pomidorami

5 (149 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jajecznica z pomidorami, cebulką i szczypiorkiem. Oto moja propozycja na pyszne śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - łyżka masła
    - 1 pomidor
    - 1 mała cebula
    - 2 jajka
    - szczypiorek
    - sól
    - piperz
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Jajecznica z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pomidora należy sparzyć wrzątkiem. Ja robię to w ten sposób, że nacinam delikatnie pomidora, następnie wkładam go do małego garnuszka lub miseczki i zalewam wrzątkiem. Po kilkunastu sekundach wyjmuję go z wody i zdejmuję skórkę. Następnie kroję go na małe kawałki.
    2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmżamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego pomidora. Całość chwilę dusimy. Następnie w kubku roztrzepujemy jajka, doprawiamy je solą oraz pieprzem. Następnie dodajemy je do pomidorów i mieszamy aż do ścięcia się jajek. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i całość mieszamy.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować