Jajecznica z warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lubię taką jajecznicę na śniadanie, delikatnie ściętą z dodatkiem warzyw czyli pora i pomidorka, posypaną świeżą pietruszką.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 jajka
    10 cm białej części pora
    1 średni pomidor
    1 łyżka masła
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Jajecznica z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: pora oczyścić, pokroić w talarki(3-4 zostawić), następnie w drobną kostkę. Masło stopić na patelni, dodać por, smażyć krótko, często mieszając. Jajka rozmieszać w garnuszku, dodać do pora. Gdy jajka będą się ścinać dodać pomidorka obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę. Podsmażyć danie, doprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Obok ułożyć odłożone plasterki pora. Podawać bezpośrednio po usmażeniu z ciemnym pieczywem.

Porady

1.zamiast pietruszki jajecznicę można posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Por Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować