Jajecznica pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

inna wersja tradycyjnej jajecznicy

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 jajka
    1 cebula
    2 łyżki masła
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki cukru
    3 łyżki śmietanki 18 %
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Jajecznica pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbić i przełożyć do miski.
    Dodać koncentrat pomidorowy, cukier, sól oraz śmietankę.
    Dokładnie wymieszać.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać masło.
    Usmażyć na nim cebulę na złoty kolor.
    Pod koniec smażenia wlać jajka.
    Mieszając, usmażyć do pożądanej gęstości jajecznicy.
    Podawać na gorąco z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować