Jabłka w cieście francuskim

  • wyświetlono: 753 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 2

Ciasto francuskie samo w sobie jest pyszne a z dodatkiem jabłek z różnymi dodatkami to już rarytasek.

20160506_142345
  • 60min

Składniki

składniki; 1 kg. jabłek, aromat cytrynowy, aromat rumowy,40 gr rodzynek,100 gr cukru, cukier waniliowy,50 gr posiekanych migdałów , cynamon 1/2 łyżeczki,skórka pomarańczowa ,cytrynowa, opakowanie ciasta francuskiego.żółtko do posmarowania ciasta.

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłka w cieście francuskim

  • 1. wykonanie; nadzienie - jabłka obrać osunąć gniazda nasienne,pokroić w cienkie słupki,dodać po 3 -4 krople aromatów,rodzynki,wymieszać.
    Ciasto rozwinąć obłożyć jabłkami z rodzynkami ,posypać cukrem zmieszanym z cukrem waniliowym,posiekanymi migdałami ,cynamonem oraz skórką pomarańczową i cytrynową.
    Brzegi ciasta zawinąć ,ciasto zrolować , końce pozlepiać ,ciasto ponacinać i posmarować rozmąconym żółtkiem. Pieczemy około 45- 50 min.w temperaturze 190 stopni.

Porady

Ciasto możemy obsypać skórką pomarańczową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieszkola_babciCiastobakalieowoce

Komentarze

Podobne przepisy

Placek jabłka w cieście

Dodane przez: MagdalenaS

Placek jabłka w cieście

Jabłecznik inaczej. Szybka i prosta...

image-1bliwn9

Dodane przez: Agnieszka Rec

Jabłka w cieście cynamonowym

Przepis ten jest ze mną od wczesnych...

Jabłka w cieście półfrancuskim

Dodane przez: Elisa

Jabłka w cieście półfrancuskim

Pyszne jabłka w cieście półfrancuskim....

.

Dodane przez: Anitka0804

Jabłka w cieście biszkoptowym

Soczyste krążki jabłek zanurzone...

Jabłka w cieście

Dodane przez: Jaga85

Jabłka w cieście

Puszyste ciasto i miękkie, orzeźwiające...

image-0q8e5tt

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Jabłka w kruchym cieście

Jabłka w kruchym cieście, świetnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE