IMPREZOWE ROLADKI Z SZYNKI

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane roladki to wyśmienita propozycja na zbliżającego się Sylwestra. Taka przekąska odnajdzie się również jako śniadanie czy też kolacja.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
    około 5 rzodkiewek,
    około 6-7 małych ogóreczków konserwowych,
    sól i pieprz do smaku,
    3-4 łyżki majonezu,
    około 200 -250 g ulubionej szynki np sopocka, wiśniowa itp.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Imprezowe roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo ( 7 minut). Następnie obieramy i wrzucamy do miseczki. Jajka rozgniatamy widelcem.

    Ogóreczki i rzodkiewkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.

    Dodajemy do jajek. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku oraz majonez.

    Całość dokładnie mieszamy.

    Na plaster szynki wykładamy łyżkę farszu i zwijamy rulon.

    Tak przygotowujemy roladki do wykorzystania całego farszu.

    Roladki najlepiej jest schłodzić w lodówce minimum godzinę.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować