Gulasz z żołądków

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny, zdrowy gulasz, który pokochają dzieci!

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 900 g żołądków
    1 pierś z kurczaka
    50 g masła
    1,5 l wody
    2 marchewki
    pęczek koperku
    gałązka rozmarynu
    2 łyżki mąki
    2 listki laurowe
    sól, pieprz, majeranek
    2 łyżki śmietany
    100 g serka topionego
    szklanka passaty pomidorowej
    ulubiona kasza
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Gulasz z żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z żołądków 1. Żołądki zalewamy wodą, dodajemy sól, majeranek, liść laurowy, rozmaryn i gotujemy przez 60 minut.

    Następnie odcedzamy (nie wylewaj wywaru!) i kroimy w paseczki.

    W brytfance rozgrzewamy masło na małym ogniu, wrzucamy żołądki i pokrojoną pierś z kurczaka. Dusimy przez dziesięć minut. Dodajemy wywar, serek topiony, śmietanę oraz passatę. Gotujemy przez pół godziny. Marchewkę obieramy i robimy paseczki obieraczką. Dodajemy. Doprawiamy pieprzem, solą, siekanym koperkiem.

    Mąkę mieszamy w słoiczku z odrobiną wody i zagęszczamy sos. Podajemy z ulubioną kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować