1.Żółtka oddzielić od białek i zmiksować z mlekiem,olejem,dżemem.Pozostałe produkty suche połączyć razem w misce i dodawać po trochę do masy żółtkowej.Na końcu dodać ubite białka i lekko wymieszać.Piec w 180 stopniach do suchego patyczka.Ostudzone przekroić na dwie części.
2.Z podanych składników ugotować budyń i ostudzić.Masło ubić i dodać do niego ostudzony budyń.Mase podzielić na 3 części.Pierwszą część pozostawić czysta,do drugiej dodać roztopioną czekoladę i pokrojone batoniki,do ostatniej dodać cappucino.
3.WYKONANIE;
Spodnią część ciasta naponczować alkoholem i posmarować dżemem wiśniowym,następnie posmarować masą z czekoladą i batonikami.Na niej ułożyć ciasteczka ptysiowe,jedno obok drugiego.Na ciasteczka wyłożyć masę białą i posypać ją wiśniami.Drugą część ciasta pokroić na szerokie paski i i ułożyć je po przekątnej na zmianę z biszkoptami na masie białej.Na koniec wyłożyć masę cappuccino i herbatniki.Na koniec polać wg upodobania roztopioną czekoladą.
Komentarze