gołąbki z miesem i ryżem we włoskiej kapuście.

4.5 (171 ocen)

Mój dzisiejszy obiadek :)

Składniki:

  • 300 g ryżu
    600 g miesa mielonego
    1 cebula
    sól, pieprz, wegeta
    włoska kapusta
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z miesem i ryżem we włoskiej kapuście. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukać wyciąć głąb, sparzyć, oddzielić liście, przestudzić, wyciąć nerw.

    Ryż ugotować , przestudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć.
    Ryż, mięso mielone i cebulkę wymieszać, doprawiając solą, pieprzem i wegetą. Na każdy liść nakładać farsz. Ciasno zwinąć.

    Brytfankę wyłożyć liśćmi kapusty. Poukładać ciasno gołąbki. Zalać wodą od parzenia kapusty. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, wegetę. Przykryć liściem od kapusty. Lekko przycisnąć talerzem. Gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Podawać z sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować