Gofry biszkoptowe

4.5 (158 ocen)

  • 10 min

Nie ma lepszego i szybszego podwieczorku którym wszyscy będą zachwyceni

  • 10 min

Składniki:

  • • 200 g mąki pszennej
    • 200 g mąki ziemniaczanej
    • 200 g cukru
    • 4 jajka
    • 2 łyżeczki cukru waniliowego
    • 200 g margaryny
    • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 śmietany kremówki 30%
    • 100 g czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gofry biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuszczam w rondelku potem odstawiam by przestygła , następnie wrzucam wszystkie pozostałe składniki i mieszam mikserem wszystko na gładka masę . Rozgrzaną gofrownicę smaruję olejem przy użyciu pędzelka (gofry będą łatwiej odchodzić). Nakładam porcje ciasta, zamykam i zapiekam. Polecam niezbyt rumiano, raczej jak na zdjęciu, tak troszeczkę Kolejny krok to ubicie bitej śmietany na sztywno i rozpuszczenie w osobnym naczyniu 100 g czekolady , Na końcu smarujemy gofry śmietana i polewamy czekoladą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować