Galart

4.5 (187 ocen)

Na żadnej uroczystości nie może zabraknąć galartu. Z okazji 5-go jubileuszu PP też możemy podać pyszny galarcik drobiowy.

Składniki:

  • 3 ćwiartki z kurczaka
    włoszczyzna
    żelatyna
    groszek z marchewką
    jajko ugotowane na twardo
    uniwersalna przyprawa warzywna (ja mówię"warzywko")
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galart - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galart 1. Z mięsa i włoszczyzny gotuję wywar. Przyprawiam "warzywkiem" Mięso wyjmuję gdy już jest miękkie. Wyjmuję również włoszczyznę, a do wywaru dodaję żelatynę. Na spód wkładam trochę groszku i marchewki oraz po plasterku jajka. Na to kawałki mięsa. Po rozpuszczeniu żelatyny w wywarze przecedzam go i zalewam nim filiżanki. Następnie wkładam do lodówki by galaretka zgęstniała.

Porady

Galart podaję polany octem lub skropiony sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować