Galaretka z udźca z indyka

4.47 (146 ocen)

Galaretka świetnie smakuje skropiona sukiem z cytryny i cebulką.

Składniki:

  • Składniki :

    2 nieduże udźce z indyka,
    3 marchewki,
    3 pietruszki,
    seler,
    cebula,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    pieprz,
    sól,
    żelatyna. ( 2 łyżki na 1 l bulionu )
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka z udźca z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Przygotowanie :

    Mięso zalej wodą i wrzuć warzywa. Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Duś na wolnym ogniu około 1 godziny. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem. Mięso z indyka obierz z kości. Marchewki pokrój na mniejsze kawałki. Powstały bulion odcedź, żelatynę rozpuść w rosole. Do miseczki lub plastikowego pojemniczka wrzuć pokrojone marchewki oraz mięso drobiowe. Zalej bulionem z żelatyną. Galaretkę wstawiamy do lodówki aż stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować