Zupa z udźca indyka

4.46 (146 ocen)

Pyszna i sycąca

Składniki:

  • Składniki :

    1 mały udziec z indyka bez skóry,
    3 marchewki,
    2 pietruszki,
    1/2 selera,
    2 szklanki mrożonego groszku,
    bulion,
    sól,
    pieprz,
    1 łyżka gęstej śmietany,
    1 płaska łyżka mąki,
    bulion.
Wystaw ocenę:

4.46 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z udźca indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z udźca indyka 1. Mięso oczyść. Przełóż do garnka. Wrzuć startą na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler. Wsyp groszek. Zalej bulionem. Gotuj około 10 minut. Mięso wyciągnij z garnka i za pomocą widelca porwij na kawałki. Włóż ponownie do zupy. Do kubeczka wlej śmietanę, trochę zimnej wody i dodaj mąkę. Wymieszaj wszystko. Przelej śmietanę do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować