ROLADA Z UDŹCA INDYKA

4.5 (196 ocen)

  • 2 godz.

Krucha i aromatyczna rolada na wykwintny obiadek ;) Przepis nie jest skomplikowany ;na pewno uda się każdemu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    1 kg udźca z indyka
    30 dag piersi z kurczaka
    10 dag pieczarek
    1 łyżka drobno posiekanej natki z pietruszki
    1 mała bułka
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    oliwa
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Dania mięsne

Rolada z udźca indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Mięso z kurczaka zemleć.Cebulę i czosnek posiekać.Pieczarki oczyścić ,pokroić i dusić z cebulą.Bułkę namoczyć.Do zmielonego mięsa dodać pieczarki,czosnek ,natkę,odciśniętą bułkę i jajko.Dokładnie wymieszać i doprawić.
    Mięso z indyka (pozbawić kości)naciąć wzdłuż i rozłożyć na prostokątny płat mięsa.Przyprawić solą i pieprzem.Na wierzch rozprowadzić przygotowany farsz z kurczaka.Całość delikatnie zwinąć w roladę i obwiązać sznurkiem.Polać oliwą ,zawinąć w folię,piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok 40 min.Pod koniec pieczenia zdjąć folii piec do czasu zarumienienia.
    Roladę podawać pokrojona w plastry z zielona sałatą i gotowanymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować