Krucha i aromatyczna rolada na wykwintny obiadek ;) Przepis nie jest skomplikowany ;na pewno uda się każdemu.
2 godz.
Składniki:
Składniki:
1 kg udźca z indyka
30 dag piersi z kurczaka
10 dag pieczarek
1 łyżka drobno posiekanej natki z pietruszki
1 mała bułka
2 ząbki czosnku
1 jajko
oliwa
sól pieprz
Rolada z udźca indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Mięso z kurczaka zemleć.Cebulę i czosnek posiekać.Pieczarki oczyścić ,pokroić i dusić z cebulą.Bułkę namoczyć.Do zmielonego mięsa dodać pieczarki,czosnek ,natkę,odciśniętą bułkę i jajko.Dokładnie wymieszać i doprawić.
Mięso z indyka (pozbawić kości)naciąć wzdłuż i rozłożyć na prostokątny płat mięsa.Przyprawić solą i pieprzem.Na wierzch rozprowadzić przygotowany farsz z kurczaka.Całość delikatnie zwinąć w roladę i obwiązać sznurkiem.Polać oliwą ,zawinąć w folię,piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok 40 min.Pod koniec pieczenia zdjąć folii piec do czasu zarumienienia.
Roladę podawać pokrojona w plastry z zielona sałatą i gotowanymi warzywami.
Komentarze