GALARETKA DROBIOWA

5 (192 ocen)

  • 3 godz.

prosta i pyszna

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 ćwiartki
    2 marchewki
    1 średnią cebule
    sól, pieprz
    40 g żelatyny
    1 l wody
    2 kostki rosołowe
    1 puszka groszku konserwowego
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w trakcie gotowania 1. Cebulę obieramy i opiekamy. Ćwiartki oczyszczamy. Marchewkę obieramy i przekrawamy na pół. Do garnka dajemy ćwiartki, marchewkę, cebulę, kostki rosołowe. Wszystko zalewamy wodą i pod przykryciem gotujemy do miękkości mięsa i marchewki.Gdy mięso jest miękkie i marchewka - wyciągamy do przestygnięcia. Cały wywar podprawiamy solą i pieprzem i dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy.
  • marchewka, groszek, chude mięsko
gotowe do zalania 2. Do przygotowanych miseczek dajemy plasterki marchewki, groszek konserwowy i obskubane mięsko bez skórek i chrząstek.
  • zalane, przestudzone wkładamy do lodówki 3. Zalewamy wywarem z żelatyną. Odstawiamy do ostygnięcia. Potem dajemy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować