Fuszer

4.49 (146 ocen)

  • 10 min

Robiła go moja babcia. Powrócił do mnie po kilkunastu latach

  • 10 min

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    100 g skrobi ziemniaczanej
    łyżka masła
    1 cebula
    1 jajko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Fuszer - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fuszer 1. Ziemniaki obrać i ugotować. Tłuczemy. Do ciepłych ziemniaków dodajemy skrobię, jajko, drobno pokrojoną cebulę, łyżkę roztopionego masła. Dobrze doprawiamy. Mieszamy ,aż powstanie gęsta papka. W razie potrzeby dodać skrobi. W dłoni formujemy paluch 8 cm-trowe. Smażymu po 4 min na każda stronę. Na zdjęciu podałam z przysmażoną bułką tartą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować