Długo rozważałam czy umieszczać na nie przepis. Z jednej strony są trochę jak jajecznica - każdy intuicyjnie potrafi je zrobić, z drugiej natomiast strony - dopiero niedawno je odkryłam i od tego czas
Średni
Składniki:
- •małe opakowanie białego pieczywa tostowego: 1 opakowanie
- jajka: 2 sztuki
- mleko: 0.5 szklanki
- cynamon: 1 łyżeczka
- cukier puder: 1 łyżka
- brązowy cukier kryształ do posypania: 1 łyżka
- masło do smażenia: 1 opakowanie
Francuskie tosty z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W miseczce rozkłócić jajka z mlekiem cukrem pudrem i cynamonem. Masło rozgrzać na patelni. Z pieczywa obciąć skórkę (użyłam okrągłej wykrawaczki) zanurzyć w jajku. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami (np konfiturą, bitą śmietaną, owocami) ja najbardziej lubię z cukrem.
Komentarze