Francuskie ślimaczki z serem i szynką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Francuskie ślimaczki z serem i szynką to szybka przekąska na imprezę.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g ciasta francuskiego,
    10 łyżek majonezu,
    10 łyżek ketchupu,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    1 łyżeczka suszonej bazyli,
    150 g sera żółtego,
    150 g ulubionej szynki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki Szynki Przekąski Ser

Francuskie ślimaczki z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ketchup mieszamy z majonezem i przyprawami. Smarujemy płat ciasta francuskiego. Następnie wykładamy ser i szynkę. Zawijamy w rulon i kroimy na 2 cm plastry. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.

    Pieczemy 30-35 minut w 190 stopniach.
    Podajemy z ulubionymi sosami jako przekąskę na ciepło lub zimno.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować