Flaczki jarzynowe z żółtym serem

1 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Samo zdrowie na talerzu

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - naleśniki: 4 sztuki
    - pietruszka: 2 sztuki
    - marchewka: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - por: 1 sztuka
    - seler: 0.5 sztuki
    - masło: 2 łyżki
    - ser żółty: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - majeranek: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki jarzynowe z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i kroimy w cienkie paseczki.Wkładamy do garnka i zalewamy taką ilością wrzącej wody,aby warzywa były przykryte.Dodajemy trochę masła i dusimy do miękkości.Resztę masła rozgrzewamy na patelni i,dodajemy mąkę i mieszamy.Zasmażkę przekładamy do warzyw.Potrawę przyprawiamy solą,pieprzem i majerankiem.Naleśniki kroimy w cienkie paseczki i wrzucamy do jarzyn.Całość podgrzewamy.Przed podaniem posypujemy startym żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować