Filet z patelni na szybko wersja obiadowa

4.5 (151 ocen)

  • 20 min

Robię bardzo często to danie ponieważ wracam późno z pracy, a to jest szybkie rozwiązanie i sycący posiłek i nie za ciężki jak na późniejszą porę.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 filet podwójny drobiowy
    Przyprawa do drobiu/ vegeta
    4 ziemniaki
    1 ogórek
    ½ cebuli czerwonej
    ½ jogurtu naturalnego
    Tłuszcz do smażenia
    Dodatkowo posiekany koperek do ziemniaczków
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z patelni na szybko wersja obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z patelni na szybko wersja obiadowa 1. Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić.
    Filet delikatnie potłuc oprószyć przyprawą do drobiu i vegetą, dajemy na rozgrzany tłuszcz na patelni ( najlepiej patelnia grillowa) i zapiekamy z dwóch stron. Ściągamy z patelni i dajemy na ręcznik papierowy.
    Ogórek obrać ze skórki ( lub skórkę zostawić) posolić i odstawić, aż puszczą wodę. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i dajemy do ogórków odsączonych od wody zalewamy jogurtem.
    Obiad gotowy (dla dwóch osób) na talerz układamy ziemniaczki ( można oprószyć posiekanym koperkiem), filet oraz mizerie. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować