Robię bardzo często to danie ponieważ wracam późno z pracy, a to jest szybkie rozwiązanie i sycący posiłek i nie za ciężki jak na późniejszą porę.
20 min
Składniki:
1 filet podwójny drobiowy
Przyprawa do drobiu/ vegeta
4 ziemniaki
1 ogórek
½ cebuli czerwonej
½ jogurtu naturalnego
Tłuszcz do smażenia
Dodatkowo posiekany koperek do ziemniaczków
Filet z patelni na szybko wersja obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić.
Filet delikatnie potłuc oprószyć przyprawą do drobiu i vegetą, dajemy na rozgrzany tłuszcz na patelni ( najlepiej patelnia grillowa) i zapiekamy z dwóch stron. Ściągamy z patelni i dajemy na ręcznik papierowy.
Ogórek obrać ze skórki ( lub skórkę zostawić) posolić i odstawić, aż puszczą wodę. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i dajemy do ogórków odsączonych od wody zalewamy jogurtem.
Obiad gotowy (dla dwóch osób) na talerz układamy ziemniaczki ( można oprószyć posiekanym koperkiem), filet oraz mizerie. Smacznego.
Komentarze