Pstrąg z patelni wersja obiadowa

5 (147 ocen)

  • 25 min

Urozmaicenie niedzielnego obiadu lub pomysł na efektowną kolacje

  • 25 min

Składniki:

  • 2 pstrągi (patroszone)
    Przyprawa do ryb
    sól
    3 łyżki masła
    ½ soku z wyciśniętej cytryny

    Ziemniaki
    Tłuszcz do smażenia frytek
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg z patelni wersja obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg z patelni wersja obiadowa 1. Rybę opłukać w zimnej wodzie. Wytrzeć w papierowe ręczniki. Natrzeć odrobiną masła i oprószyć przyprawą do ryb i solą. Na patelni grillowej dajemy masło i zapiekamy pstrąga z obu stron.
    Ziemniaki obrać i pokroić w paski do rozgrzanego tłuszczu w frytkownicy dajemy ziemniaki pokrojone w paski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować