Faszerowany makaron

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pomysł na obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 150 g makaronu do faszerowania
    u mnie duże kolanka
    20 dkg zmielonej łopatki wieprzowej
    20 dkg wydrążonej cukinii
    1 cebula
    1 pomidor
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    curry
    zioła prowansalskie
    150 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Dania z makaronem

Faszerowany makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frasz do makaronu 1. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać mięso, podsmażyć aż zmieni kolor, dodać pokrojonego pomidora, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawić do smaku. Cukinię zetrzeć na tarce, docisnąć nadmiar soku i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem soli, pieprzu i curry. Cukinie wymieszać z mięsem.
  • Nafaszerowany makaron 2. Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Przestudzić. Małą łyżeczką nakładać farsz do makaronu i układać w blaszce/naczyniu do zapiekania.
  • Makaron gotowy do zapiekania 3. Makaron posypać startym żółtym serem i posypać słodką papryką. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Farsz mięsny Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować