Faszerowane pieczarki na ciepło

4.48 (191 ocen)

  • 25 min

Idealne na przystawkę na ciepło. Pieczarki są aromatyczne za sprawą ziół i soczyste w środku. Wykonałam je na pierwszą wspólną kolację z narzeczonym, dlatego często z sentymentem wracam do tej przystawki.

  • 25 min

Składniki:

  • 8 większych pieczarek
    4 plasterki sera żółtego
    4 plasterki szynki
    Suszona bazylia
    Suszone oregano
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Faszerowane pieczarki na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić. Ser i szynkę pokroić w większą kostkę. Wymieszać.
  • 2. Pieczarki faszerować serem wymieszanym z szynką. Na koniec obsypać obficie bazylią i oregano.
  • 3. Pieczarki przełożyć do blaszki do pieczenia i zapiekać 15 minut. Podawać od razu gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować