Faszerowane kartofelki

5 (163 ocen)

  • 60 min

Chyba trochę zapomniane , a pyszne jako samodzielne danie lub dodatek co czystego barszczu . Do farszu można dodać różne zioła ,kminek czy gałkę muszkatołową, co odmieni smak pieczonych kartofelków

  • 60 min

Składniki:

  • Kilka średniej wielkości białych kleistych ziemniaków
    1 łyżka masła
    2 dag twardego, startego drobno żółtego sera
    natka zielonej pietruszki
    2 gałązki świeżego tymianku
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane kartofelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki ugotuj w łupinach w osolonej wodzie
    2. Wystudź ugotowane ziemniaki
    3. Przetnij na połowę każdy ziemniak i ostrożnie wybierz łyżeczką część miąższu
    4. Pozostały miąższ utrzyj z masłem , tartym żółtym serem i ziołami
    5. Otrzymanym nadzieniem wypełnij połówki ziemniaków i zapiecz w piekarniku .
    6. Podaj jako samodzielne danie lub jako dodatek do czystego, czerwonego barszczu.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować