Faszerowane jajka serem mascarpone

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Farsz jest delikatny i pyszny.

  • 30 min

Składniki:

  • 12 jajek
    250 g sera mascarpone
    1,5 łyżeczki chrzanu ze słoiczka lub świeżo utartego
    2 łyżki majonezu
    pęczek szczypiorku
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane jajka serem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Jajka obrać i przekroić na pół. Wybrać żółtko z połówek jajek i rozdrobnić. Następnie do miseczki włożyć żółtko, dodać ser, majonez, chrzan, 2/3 szczypiorku i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Najlepiej posłużyć się mikserem. Przygotowanym farszem napełnić białka jajek. Ułożyć na talerzu i posypać pozostałą częścią szczypiorku.

Porady

Do rozdrobnienia żółtka posłużyłam się praską do czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować