Faszerowana cukinia

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

dietetyczna

  • 30 min

Składniki:

  • Faszerowana cukinia (dietetyczna)
    2 młode cukinie
    0,5 zielonej papryki
    200g fileta z kurczaka
    3 duże pieczarki
    100g zółtego startego sera
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte cukinie przekroić na połówki wzdłuż i wydrążyć łyżeczką (środek zachować). Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w kosteczkę a pierś w drobną kostkę. Na patelnię wrzucić pokrojoną paprykę i podlać odrobiną gorącej wody. Poddusić przez chwilę i dodać pokrojoną pierś i pokrojony drobno środek z cukinii wraz z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilę dusić aż prawie cała woda odparuje. Cukinię dokładnie wysmarować wewnątrz przecierem pomidorowym i nakładać przygotowany farsz. Posypać żółtym serem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przykrytym folią około 15 min w temperaturze 200 st. Następnie zdjąć folię i grillować jeszcze około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować