Fasolka szparagowa inaczej

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 1/2 kg fasolki szparagowej
    Starty parmezan
    4 ząbki czosnku
    sok z 1/3 cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy ,część wody z gotowania zostawiamy. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy go na oliwie z oliwek ,dodajemy fasolkę ,1/3 szklanki wody z gotowania fasoli ,starty parmezan i sok z cytryny. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu ,aż powstanie gęsty sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować