Bardzo smaczna, pożywna, sycąca i aromatyczna fasola z warzywami,słoniną wędzoną i świeżych pomidorach, najlepiej smakuje do pieczywa.............SMACZNEGO!!!
Fasola z warzywami w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę moczyć w wodzie z 12 godzin, wod wylać i wsypać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 minut.
3.Obraną włoszczyznę rozdrobnić w rozdrabniaczu i dodać do słoniny z cebulą, podsmażać z 5 minut.
4.Bardzo dojrzałe pomidory zmiksować z ząbkami czosnku w rozdrabniaczu, wlać do warzyw, zagotować.
5.Do pomidorów wlać fasolę z szybkowara, dodać cukier, sól, paprykę ostrą, majeranek, ocet jabłkowy, gotować z 5 min ut, najlepiej smakuje po kilku godzinach gdy smaki połączą się dobrze z fasolą.
Komentarze