Fasola z kiełbasą, pomidorami i kotletem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę moczyć w wodzie całą noc, wlać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i gotować w szybkowarze 40 minut.
Mięso mielone dobrze wyrobić jajkiem, bułką odciśniętą z wody, tartą bułką, posiekaną cebulą, kucharkiem, pieprzem mielonym.
2.Formować nie duże kotlety, obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony, usmażone wyłożyć na talerz.
3.Na tłuszczu po kotletach usmażyć pokrojoną kiełbasę obraną z flaka z cebulą, bardzo miękkie pomidory zmiksować ze skórką w blenderze, wlać do kiełbasy.
4.Dodać czosnek posiekany, cukier, paprykę ostrą, sól, ocet, fasolę z szybkowara i gotować wszystko z 5 minut.
5.Na koniec wsypać majeranek i zdjąć z ognia, podawać mielonym kotletem, pieczywem z masłem.
Komentarze