KAPUSTA SŁODKA Z KIEŁBASĄ I POMIDORAMI

4.43 (171 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do obiadu. :)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty białej lub 1 mała,
    kawałek kiełbasy,
    mała cebula,
    łyżka masła,
    większy pomidor,
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    cukier,
    sól,
    pieprz,
    odrobina pieprzu chili cayenne,
    2 liście laurowe,
    2 ziarna ziela angielskiego,
    garść posiekanego koperku.
Wystaw ocenę:

4.43 (171 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kapusta słodka z kiełbasą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkuję, zalewam wodą, zagotowuję i odcedzam. Ponownie przekładam do garnka, dodaję 3/4 szklanki wody, gotuję do miękkości z dodatkiem cukru i przypraw - soli, pieprzu, liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Cebulę siekam, kiełbasę kroję w półplastry, razem podsmażam na maśle.
    Pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę.
    Kiedy kapusta będzie miękka dodaję kiełbasę, pomidory, koncentrat pomidorowy i odrobinę pieprzu chili cayenne. Gotuję razem jeszcze kilka minut.
    Na koniec dodaję posiekany koperek i w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować