cieniutka i chrupiąca pizza którą błyskawicznie się przyrządza.
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
placki tortilla
starty ser żółty
pokrojona szynka
zielone oliwki
sos pomidorowy ( bądź przecier pomidorowy z ziołami wymieszany z ketchupem )
przyprawa do pizzy
posiekana natka pietruszki
Ekspresowa pizza na tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanej patelni podpiekam jedną stronę tortilli, szybko przewracam i zdejmuje na chwile z ognia. Smaruje sosem pomidorowym i dodaję dodatki. Patelnie z gotowa tortillą kładę ponownie na ogień i przykrywam pokrywką by się ser roztopił, ogień zmniejszam by placek się nie spalił. Gotową pizzę zsuwam na talerz i kroję, polewam ketchupem ( może być sos czosnkowy ) i delektuje się smakiem i niezwykła chrupkością.
Komentarze