Warzywa duszone do ryżu

5 (156 ocen)

  • 30 min

Warzywa duszone to prosty i smaczny dodatek do ryżu.

  • 30 min

Składniki:

  • 4-5 pieczarek
    1 papryka czerwona
    1 puszka groszku
    kawałek pora
    sól
    pieprz
    papryka słodka w proszku
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Warzywa duszone do ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w małe plasterki a pora i paprykę w paski. Do garnka wlewamy odrobinę oleju. Kiedy dobrze się rozgrzeje wrzucamy pokrojone warzywa. Podsmażamy przez chwilę. Zalewamy 1/4 szklanki wody i dusimy do miękkości. Pod koniec dokładamy opłukany groszek. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane warzywa podajemy z ciepłym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować