Drożdzówka z kruszonką

4.5 (142 ocen)

Ciasto jest rewelacyjne , nie wymaga wiele pracy , wyjdzie zawsze i każdemu.

Składniki:

  • Ciasto
    10 dkg drożdzy
    1 szkl cukru + cuk.waniliowy
    5 jaj
    1 szkl mleka zimnego
    1 szkl oleju
    5 szkl mąki

    Kruszonka
    1/4 kostki margaryny
    3/4 szkl mąki
    1/2 szkl cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Drożdzówka z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06q231r 1. Do miski wsypujemy kolejno :
    10 dkg drożdzy-rozkruszyć ,1 szkl cukru + cuk.waniliowy, 5 jaj roztrepanych,1 szkl zimnego mleka,1 szkl oleju,5 szkl mąki
    Przykryć i odstawić na 3 godziny. Po trzech godzinach wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem i wyłożyć na blachę . Wyłożyć również owoce wg uznania , posypać kruszonką . Piec w 175-180 st. 35-40 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować