1.Ciasto:
Mąkę przesiać o dużej miski,rozkruszyć drożdże,wsypać obywa cukry.Następnie wbić jajka, wlać mleko i olej.Nie mieszać! Nakryć ściereczką i odstawić na 3 godziny w ciepłe miejsce.Po 3 godzinach ciasto wymieszać drewnianą łyżką dodać posiekaną czekoladę i wylać na posmarowaną masłem blachę (40x25).
2.Kruszonka:
Mąkę cynamon i masło wrzucić do miski i wszystko dokładnie rozkruszyć aby powstał taki piasek.
3.Wykonanie:
Jabłko pokroić w kostkę i wyłożyć na ciasto.Wiśnie,rodzynki i śliwki również wyłożyć na ciasto.Następnie posypać przygotowaną kruszonka.Całość wstawić do zimnego piekarnika nastawić temperaturę na 180ºC i piec 50-60 minut.
Porady
Ciasto drożdżowe najlepiej jest postawić kolo kaloryfera wtedy szybciej urośnie.
Komentarze