Kruche serduszka z marmoladą

4.5 (164 ocen)

Są pyszne i pięknie się prezentują , piekę je zawsze gdy mam ochotę na coś słodkiego

Składniki:

  • 300 g mąki
    100 g cukru pudru
    200 g masła
    3 surowe żółtka
    cukier waniliowy
    marmolada wg uznania
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche serduszka z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , masło i surowe żółtka szybko zagnieść i na pół godziny wstawić do lodówki.
    następnie ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i wykrawać foremką serduszka .Połowę wykrojonych serduszek pozostawić w całości , w drugiej połowie zaś wykrawać malutkie serduszka.o ile nie ma się takich foremek wykrawać kółeczka malutkim kieliszkiem, układać na blasze , wstawić do gorącego piekarnika , piec na złoty kolor , zdejmować gorące z blachy.po ostudzeniu pełne serduszka smarować marmoladą , przykryć ciastkami z wykrojonym środkiem i przed ułożeniem na talerzu posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować