Drożdzowe racuchy jabłkowe na słodko.

0 (0 ocen)

  • 45 min

Polecam smaczne racuchy jabłkowe na słodko.Słodki deser skusi nawet najwi,ększego niejadka!!Polecam nie tylko na deser ale tez na obiad albo na kolacje:)Według mnie -najlepsze na swiecie!

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    25 dkg mąki
    2 jajka
    2 dkg drożdży świeżych
    2 łyzeczki cukru

    1pełna szklanka mleka
    3 jabłka

    szczypta soli

    odrobina tak mniej wiecej łyżeczka stopionego masła.



    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Drożdzowe racuchy jabłkowe na słodko. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże z cukrem rozpuścić w ciepłym mleku, odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny

    Przesiać mąkę, wlać rozczyn drożdżowy, dodać jajka, stopione masło i sól, wyrobić na pulchne ciasto.Odstawić na 20-25 minut do wyrośnięcia.

    Obrać jabłka , pokroić w drobniutką kostkę. Dodać do wyrośniętej masy i delikatnie wszystkie składniki wymieszać.

    Łyżką nabierać ciasto i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni z obu stron az sie zarumienią
    .Gotowe oprószyć za pomoca sitka cukrem pudrem

Porady

Jabłka mozna tez zetrzec na tarce o grubych oczkach. około 5 porcji cena za porcje -około 0. 90 zł jedynym minusem jesli chodzi o czas jest odstawienie ciasta do wyrosniecia . ( w przykrytym naczyniu sciereczka.. Ale warto , bo smaża sie szybko i tak tez znikaja z talerza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować