Doskonałe dla dzieci i dorosłych

0 (0 ocen)

Ciasto śmietanowo-czekoladowe

Składniki:

  • KRUSZONKA
    cukier 0,5 szkl
    margaryna 1 kost
    żółtka 6 szt
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    mąka 3 szkl
    tłuszcz do formy
    KREM CZEKOLADOWY
    śmietana kremówka czekoladowa- 750 ml
    śmietana - 18% - 400 ml
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    budyń śmietankowy 1 opak
    białka jaj - 6 szt
    wiórki kokosowe zalane 2 tygodnie wcześniej spirytusem - 3 łyżki
    cukier kryształ - 0,5 szkl
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery

Doskonałe dla dzieci i dorosłych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    CIASTO
    Do miski wsypać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na kawałki, dodać razem z żółtkami i cukrem do mąki, przygotować kruszonkę.


  • 2. Podzielić kruszonkę na 2 części. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę połowę kruszonki.
    KREM CZEKOLADOWY
    Do wysokiego naczynia wylać śmietankę czekoladową i śmietanę 18% zmiksować.
  • 3. KREM CZEKOLADOWY
    Do wysokiego naczynia wylać śmietankę czekoladową i śmietanę 18% zmiksować.
  • 4. Następnie dodać wiórki w spirytusie, budyń wymieszany z














    proszkiem do pieczenia, zmiksować.
  • 5. Pianę ubić z cukrem na sztywno, dodać do śmietany czekoladowej, ostrożnie wymieszać.
  • 6. Wyłożyć krem na kruszonkę i posypać resztą kruszonki.
  • 7. Piec ok.45 minut w 175 stop.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować