Doskonałe dla dzieci i dorosłych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
CIASTO
Do miski wsypać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na kawałki, dodać razem z żółtkami i cukrem do mąki, przygotować kruszonkę.
2.Podzielić kruszonkę na 2 części. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę połowę kruszonki.
KREM CZEKOLADOWY
Do wysokiego naczynia wylać śmietankę czekoladową i śmietanę 18% zmiksować.
3.KREM CZEKOLADOWY
Do wysokiego naczynia wylać śmietankę czekoladową i śmietanę 18% zmiksować.
4.Następnie dodać wiórki w spirytusie, budyń wymieszany z
proszkiem do pieczenia, zmiksować.
5. Pianę ubić z cukrem na sztywno, dodać do śmietany czekoladowej, ostrożnie wymieszać.
6.Wyłożyć krem na kruszonkę i posypać resztą kruszonki.
Komentarze