Domowy syrop czekoladowy

4.48 (199 ocen)

Wystarczy dodać dwie łyżeczki do szklanki gorącego mleka i już można rozkoszować się pyszniutkim kakao.Doskonały dodatek do deserów, naleśników.

Składniki:

  • 2/3 filiżanki kakao, gorzkiego
    1.5 filiżanki wody
    2 filiżanki cukru
    łyżeczka esencji waniliowej
    szczypta soli
    karafka lub słoiczek do przechowywania
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Syropy Napoje

Domowy syrop czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku rozprowadzamy kakao w wodzie i stawiamy na gaz.

    Podgrzewamy chwilkę, do momentu rozpuszczenia się kakao.
  • 2. Wsypujemy cukier i gotujemy kilka minut, aż delikatnie zgęstnieje ( ja gotowałam około 4-5 min).
  • 3. Następnie dodajemy sól, wlewamy esencję, mieszamy i zestawiamy z ognia.

    Gdy przestygnie przelewamy do karafki bądź słoiczka. Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować