Domowy drobiowy hamburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso drobiowe umyć, osuszyć i zmielić. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko. Wyrobić na masę. Jeśli będzie się kleić do ręki, można wsypać trochę bułki tartej. Z mięsa tworzyć okrągłe kotleciki grubości około 2 cm. Posypać z obu stron bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
2.Bułki do hamburgerów przekroić na pół i lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej. Rzodkiewki, pomidory i ogórki konserwowe pokroić w plasterki.
Jedną część bułki nasmarować majonezem (opcjonalnie). Następnie ułożyć liść sałaty lodowej, mięso, plasterki pomidora, ogórka i rzodkiewki. Drugą połowę bułki posmarować ketchupem i przykryć całość.
Porady
Podana porcja wystarczy na zrobienie 4 hamburgerów.
Komentarze