Domowy drobiowy hamburger

4.5 (160 ocen)

Domowy fast food jest o wiele zdrowszy i moim zdaniem smaczniejszy od kupnego. Polecam spróbować hamburgera z tego przepisu- jest pyszny!

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól, pieprz
    jajko
    bułka tarta
    olej

    sałata lodowa
    pomidor
    rzodkiewki
    2 ogórki konserwowe
    majonez, ketchup
    4 okrągłe bułki do hamburgerów (lub kajzerki)
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Fast food Hamburgery

Domowy drobiowy hamburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso drobiowe umyć, osuszyć i zmielić. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko. Wyrobić na masę. Jeśli będzie się kleić do ręki, można wsypać trochę bułki tartej. Z mięsa tworzyć okrągłe kotleciki grubości około 2 cm. Posypać z obu stron bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Bułki do hamburgerów przekroić na pół i lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej. Rzodkiewki, pomidory i ogórki konserwowe pokroić w plasterki.
    Jedną część bułki nasmarować majonezem (opcjonalnie). Następnie ułożyć liść sałaty lodowej, mięso, plasterki pomidora, ogórka i rzodkiewki. Drugą połowę bułki posmarować ketchupem i przykryć całość.

Porady

Podana porcja wystarczy na zrobienie 4 hamburgerów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować