Domowa pasta rybna

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Bardzo pyszna bo domowa pasta na pieczywo

  • 30 min

Składniki:


  • ryż ugotowany 10 dkg

    marchewka 2 szt
    cebula biała 2 szt
    makrela wędzona 1 szt
    koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
    ketchup pikantny 1 łyżeczka

    majonez 2 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    papryka słodka mielona do smaku
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Domowa pasta rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ds5mpr 1.
    Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu odsączamy
    Cebulę jedną kroimy drobno a marchewki ścieramy na tarce podsmażamy.
    studzimy.Do warzyw
    dodajemy ugotowany ryż .Doprawiamy i dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup.


  • image-0xhtnp0 2. Do wymieszanych składników dodajemy obraną z ości makrelę i drobno pokrojoną cebulę surową.i majonez.
  • image-1p69vn4 3. Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
    Jeżeli trzeba to doprawiamy jeszcze.
  • image-105sstw 4. POLECAM!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować