Dewolaje z pieczarkami i szpinakiem

4.49 (192 ocen)

  • 15 min

Pyszne i soczyste, doskonałe na każdą okazję:)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    20 dkg żółtego sera pokrojonego w plastry
    1 kg pieczarek
    3 cebule
    1 opakowanie świeżego szpinaku
    bułka tarta do panierki
    mąka do panierki
    jajko do panierki
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przekroić na pół, rozbić tuczkiem. Najlepiej jest nałożyć woreczek foliowy na fileta i dopiero ubijać, wtedy nie będzie dziur. Każdy kawałek doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Przygotować nadzienie z pieczarek. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i i usmażyć na oleju. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Pieczarki i cebulę połączyć, doprawić i wymieszać.
  • 3. Przygotować nadzienie ze szpinaku. Szpinak wrzucić na patelnię. Smażyć tak długo, aż woda odparuje. Doprawić solą i pieprzem pieprzem. Patelnię zdjąć z ognia, szpinak lekko ostudzić. Do ostudzonego szpinaku dodać starte ząbki czosnku, dokładnie wymieszać.
  • dewolaje 4. Na każdym plastrze fileta rozsmarować: pieczarki z cebulką i masę szpinakową, następnie ułożyć ser żółty, zwinąć w rulon jak gołąbki.
  • dewolaje 5. Obtaczać każdy kawałek w mące, w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Dewolaje smażyć na bardzo wolnym ogniu, okręcając z każdej strony i lekko dociskając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować