Deser piernikowy z musem jabłkowym i kremem cappuccino

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczny pomysł na wykorzystanie poświątecznych pierniczków

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    100g pierniczków
    500g musu jabłkowego
    250g śmietanki kremowej 30%
    1 saszetka (14g) kawy cappuccino o smaku waniliowym
    1 łyżeczka trzcinowego cukru pudru
    1,5 łyżeczki żelatyny
    20ml zimnej wody
    pół jabłka ze skórką
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser piernikowy z musem jabłkowym i kremem cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierniczki połamać na drobne kawałki.
  • 2. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania kawę i cukier puder.
  • 3. Żelatynę zalać zimną wodą i zostawić do napęcznienia, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Wlać do musu jabłkowego i dokładnie wymieszać.
  • 4. Wszystkie składniki podzielić na pół. Na dno szklanych pucharków wsypać pokruszone pierniczki. Przykryć je najpierw warstwą musu jabłkowego, a następnie warstwą śmietany cappuccino. Czynność powtórzyć.
  • 5. Z jabłka wykroić osiem 2mm cząstek i udekorować nimi deser. Wstawić na godzinę do lodówki aby mus stężał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować