Delikatny deser z mascarpone

0 (0 ocen)

  • 20 min

Deser ten jest prosty w wykonaniu, wyśmienicie smakuje, znika w mgnieniu oka:)

  • 20 min

Składniki:

  • Paczka biszkoptów,
    2 opakowania serka mascarpone po 250g,
    300ml mleczka skondensowanego,
    cukier puder ok 5 łyżek,
    2 śmietan fixy,
    pół szklanki zaparzonej kawy,
    do dekoracji:kakao lub mleczna czekolada do posypania, maliny i mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Delikatny deser z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki mascarpone zmiksować, dodawać mleko oraz cukier puder z śmietan fixami
  • 2. Biszkopty lekko maczać w zaparzonej kawie (najlepiej nabić na wykałaczkę i ok 3 sekund zanurzyć lecz nie całe biszkopty), ułożyć na blaszce jeden koło drugiego, wyłożyć połowę kremu i powtórzyć czynność, górę posypać kakao lub startą mleczną czekoladą. Udekorować liściem mięty i malinami. schłodzić. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować