Deser ten jest prosty w wykonaniu, wyśmienicie smakuje, znika w mgnieniu oka:)
20 min
Składniki:
Paczka biszkoptów,
2 opakowania serka mascarpone po 250g,
300ml mleczka skondensowanego,
cukier puder ok 5 łyżek,
2 śmietan fixy,
pół szklanki zaparzonej kawy,
do dekoracji:kakao lub mleczna czekolada do posypania, maliny i mięta
Delikatny deser z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serki mascarpone zmiksować, dodawać mleko oraz cukier puder z śmietan fixami
2.Biszkopty lekko maczać w zaparzonej kawie (najlepiej nabić na wykałaczkę i ok 3 sekund zanurzyć lecz nie całe biszkopty), ułożyć na blaszce jeden koło drugiego, wyłożyć połowę kremu i powtórzyć czynność, górę posypać kakao lub startą mleczną czekoladą. Udekorować liściem mięty i malinami. schłodzić. SMACZNEGO
Komentarze