Czekoladowy budyń z malinami

4.99 (193 ocen)

  • 15 min

Zrobienie domowego budyniu wcale nie jest trudniejsze, ale smak... no właśnie, smak jest nieporównywalny! Aksamitny, esencjonalny, gładki... Ja lubię budyń z owocami - nie mogłam się zdecydować: maliny? pomarańcze? wiśnie czy banan? Wygrały malinki;)

  • 15 min

Składniki:

  • 400ml mleka
    2 łyżki cukru
    1 kopiata łyżka kakao
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    40g gorzkiej czekolady
    opcjonalnie 2 żółtka
    do dekoracji: owoce, starta czekolada, wiórki, migdały

Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy budyń z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół szklanki mleka odlać, resztę zagotować. Cukier, kakao i mąkę ziemniaczaną (i żółtka - jeśli dodajemy) wymieszać, wlać odstawione mleko. Masę wlać do gotującego się mleka, ciągle mieszać, aż budyń zgęstnieje.
    Czekoladę połamać na kawałki, dodać do gorącego budyniu, mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Budyń przełożyć do pucharków, udekorować owocami i czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować