Czekoladowa szarlotka

4.5 (199 ocen)

Szarlotka jest przepyszna - mocno czekoladowa

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki
    1/2 szklaki kakao
    1 szklanka cukru
    4 żółtka
    1,5 kostki margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Nadzienie:
    1,5 kg jabłek
    2 łyżki cukru
    2 budynie waniliowe z cukrem
    3 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Czekoladowa szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Mąkę wymieszać z kakao, dodać cukier i proszek do pieczenia. Wkroić margarynę, dodać żółtka - zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na pół . Włożyć do lodówki na 1h
  • 2. Nadzienie:
    Jabłka obrać pokroić w talarki. Blachę wylepić ciastem z lodówki. Ugotować budyń . Jabłka wyłożyć na ciasto posypać 2 łyżkami cukru i wylać gorący budyń i równomiernie go rozprowadzić. Na budyń zetrzeć pozostałą cześć ciasta.
    Piec przez 50 min w temperaturze 180
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować