Czekoladowa pianka

4.49 (195 ocen)

Znakomita dla łakomczuchów. Mój mąż jest jednym z nich.

Składniki:

  • tabliczka gorzkiej czekolady
    tabliczka mlecznej czekolady
    tabliczka białej czekolady
    1 litr śmietany kremówki
    3 łyżki żelatyny
    masło do tortownicy
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tabliczki czekolad połam i każdy rodzaj włóż do innego garnka. Umieść garnki w miskach z gorącą wodą i rozpuść czekolady w kąpieli wodnej.




  • 2. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki z gorącą wodą.
  • 3. Do garnków z ostudzoną czekoladą dodaj po 1/3 ubitej kremówki i delikatnie wymieszaj.
  • 4. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno.
  • 5. Rozpuszczoną żelatynę podziel na 3 części i połącz z każdą z czekoladowych pianek.
  • 6. Do natłuszczonej tortownicy wylej warstwę gorzkiej czekolady i włóż do lodówki do ściśnięcia.
  • 7. Następnie wyłóż warstwę mlecznej czekolady i ponownie schłódź.
  • 8. Na końcu wylej warstwę z białej czekolady i wstaw do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować