Cynamonki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

uwielbiane przez cała rodzine

  • 2 godz.

Składniki:

  • Wychodzi około 30 sztuk
    85 dag mąki
    1 szklanka mleka
    10 dag cukru
    5 dag drożdży
    15 dag margaryny lub masła
    1/2 łyżeczki soli

    Nadzienie:
    4 łyżki margaryny
    4 łyżki cukru
    1 łyżka cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cynamonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Make wsypujemy do miski, drożdże zasypujemy cukrem, mieszamy żeby rozpuściły do rozpuszczonych drożdży dodajemy ciepłe mleko mieszamy.
    Masło/margarynę rozpuszczamy ciepłą dodajemy do mąki, sól oraz rozpuszczone drożdże.
    Wyrabiamy ciasto, jak odchodzi od reki jest gotowe. Zostawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie dajemy ją na stolnice wałkujemy na 1 cm.
    Masło, cukier i cynamon mieszamy ze sobą i smarujemy po rozwałkowanym cieście. Gotowe zwijamy jak roladę, potem kroimy około 2 cm. Kładziemy do papierowych foremek na muffin. Odstawiamy żeby podrosły, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180.C. pieczemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować