1.BISZKOPT:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i żółtka. Gdy cukier będzie rozpuszczony powoli dodawać mąkę przesianą z kaszą manną, kawą, kakao i proszkiem, delikatnie mieszając i napowietrzając ciasto.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i piec biszkopt 30 minut w temp. 180 stopni.
2.Budynie ugotować z cukrem w 3 szklankach mleka i gdy będzie letni zmiksować go z kostką margaryny.
3.Galaretki rozpuścić w trochę zmniejszonej ilości wody i gdy zacznie lekko tężeć, wrzucić do niej czereśnie.
4.Biszkopt przeciąć wzdłuż na dwie części.Wyłożyć na niego masę budyniową, na to tężejącą galaretkę i na wierzch położyć drugi blat biszkoptu. Polać polewą czekoladową.
Komentarze